ARJAN van Elst
(Pianist, componist, docent)

 


Muziek in combinatie met de computer

De computer is niet meer weg te denken in onze samenleving. Daarom is het helemaal niet zo gek dat de computer ook zijn intrede heeft gedaan in de muziek. Zo is het mogelijk om een compleet nummer te maken waar je vroeger een hele band of orkest voor nodig had. Hierin heb ik veel ervaring opgedaan, luister maar naar de cd’s (‘First Light’, ‘The Painter’ en’ Healing Music From Around The World’) die ik samen met mijn broer Eelco heb gemaakt op mijn discografie pagina.


Tarieven

  1. 30 minuten pianoles €17.50 (van sept tot juni, wekelijks)

  2. 45 minuten pianoles €22.50 (van sept tot juni, wekelijks)

  3. 60 minuten pianoles €30.00 (van sept tot juni, wekelijks)

(dit zijn allen privé lessen)


Masterclass

Het is ook mogelijk een éénmalig les te krijgen op een speciaal onderdeel naar keuze. Dan zou je kunnen denken aan harmonieleer, compositie, band coaching, e.d. (prijs op aanvraag)


“Intuïtief piano spelen is een van de beste manieren om uit het denken te komen”

Arjan van Elst

Pianolessen


Basis

Zoals veel mensen zich niet realiseren komt er veel kijken bij muziekles en pianoles in het bijzonder. Zo is er bijvoorbeeld het kunnen vertalen van bladmuziek, het spelen van akkoordsymbolen, eigen composities maken en improviseren.

Door mijn jarenlange ervaring ben ik in staat van iets wat heel complex lijkt, en dit op zekere hoogte ook is, te vertalen naar kleine overzichtelijke stappen. Hierdoor is iedere leerling in staat om in zijn of haar eigen tempo te leren spelen.


Intuïtief spelen

Naast het leren van een solide basis is er de mogelijkheid om een spontaniteit en oneindige creativiteit in onszelf te ontdekken waarvan we soms niet weten dat dit bestaat. Wat mij opvalt is de grote vreugde die naar boven komt wanneer we in de les onbevangen leren spelen.  Dit spelen mag je letterlijk nemen want het is een spel waarmee in het moment muziek ontstaat. Het verwonderd mij maar ook de leerling iedere keer weer wat zich op deze momenten ontvouwt.


“Muziek heeft een veel diepere impact op het lichaam dan we denken, dit komt omdat alle materie en dus ook ons lichaam uit trilling bestaat. Het onderstaande filmpje laat zien dat als we de muziek frequentie veranderen de vorm (dus ook in je lichaam iets) verandert.”

FILMPJE

+31 (0)6 12242573    |    ave@12move.nl    |   facebook    

|    Arjan van Elst     |    Healing/lig concerten   |    Pianoles   |   Discografie    |    Kreatum   |